21 december 2013

Uppmärksammad på jobbet

Varje år firar vi Lillejul på jobbet. En djupt rotad tradition som innehåller, förutom julbord och en viss mängd alkohol, ett spex där de yngre för en gångs skull har tillåtelse att göra sig lustiga på de äldres bekostnad samt driva med händelser under året. Och ja, jag tillhör numera kategorin äldre, eller Gubbarna.

Eftersom jag varit i Stockholm under hösten hade jag hoppat at kunna passera under radarn, men icke. Redan när jag kom till Mässen fick jag höra från flera fnissande kollegor att jag hade fått en hel sida i Lillejulstidningen "Pansarskottet", och det handlade om min blogg. Attans, har de hittat den? Ja ja, den är väl ganska oskyldig... Eller?

Efter att alla Gubbarna lyckats samlat ihop sig bar det av till gymnastiksalen för att titta på spexet. Som vanligt var det en mix av sketcher, filmer och musik med Första Förbandet. I hetluften var som vanligt våra olika chefer. Temat verkade vara Lyx(Gubb)Fällan och vår ekonomi.

Men plötsligt projicerades en bild på mig och min blogg upp på den vita duken, Och bandet började spela en låt. Den handlade om att jag var så desperat och jagade lammkött, och det var ingen idé att de försökte springa eftersom de inte skulle ha en chans. Hahaha, nu förstod jag att de hade hittat mitt inlägg Hur man lurar kläderna av en yngling. Med tanke på hur många elaka låttexter som jag skrev som Subbe så var denna ganska snäll ändå.

Efteråt var det flera som var nyfikna på hur jag hade tagit det. De visste nog att det kanske var ett gränsfall i vad värdegrunden tillåter, och ett annat offer hade kanske blivit ledsen eller upprörd. Men uppenbarligen så kände de ju mig och att jag är ganska tålig, så jag blev snarare smickrad över att ha fått både en låt och en sida i Pansarskottet. Den sidan visade sig innehålla ett utdrag ur inlägget Hur man lurar kläderna av en yngling. De hade inte ens behövt redigera det för att göra det roligt. Och tillsammans med en Facebook-kommentar jag också skrivit, som jag tror härstammar från när jag skaffade mig våtdräkt, så framstod jag som en manslukerska...

Kvällen fortsatte sedan i god Lillejulsanda tills det var dags att traska hemåt framåt småtimmarna, ensam. Tack alla Gubbar, Subbar och Subbäldste för en trevlig fest, och för 2013. Nästa år är vi ännu bättre, och jag ska jobba för att dra mitt strå till stacken.


God Jul och Gott Nytt År!


Nackdelen med att bli uppmärksammad då? De små lammen flydde åt alla håll...


Nej, så här blev det inte... ;-)
4 kommentarer:

 1. hehe helt underbart! det inlägget var fär jävla roligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör vad jag kan för att underhålla ;-)

   Radera
 2. Hade missat det inlägget om avklädningen (var i Oslo då). Så nu fick man ett gott skratt och vill tilläga att dom då inte kunnat läst om Pusshuset :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, Pusshuset hade nog inte gått dem förbi. Under låten visades ett bildspel med utvalda bilder från bloggen... ;-)

   Radera