26 maj 2014

En TV-fri vecka

Jag tycker att det är skönt att sjunka ner i soffan och titta på TV på kvällarna. Ibland även mitt på dagen om jag inte har något annat att göra. Och har jag väl satt mig så är det svårt att resa mig igen. Slö och slapp... Och sitter jag framför TVn vill jag ofta äta något, och det blir jag bara fet av.

Strupen... Jag ser ju smått förskräckt ut!
Dumburken leder mig in i fördärvet. Därför utmanar jag mig själv att inte titta på den under denna veckan. Och när jag väl har detoxat mig så kan jag ju få lov att slappa framför TVn, men i begränsade doser.

Borde egentligen plugga lite franska idag, men vem vill göra det när solen skiner och Berget lockar. Jag hade tänkt cykla mycket denna helgen, men det har regnat, och när solen har skinit har det blåst alldeles förfärligt. Hade visserligen "lovat" mig själv att inte springa terräng denna helgen för att inte belasta foten och vaden, men jag är en syndare.

Äntligen uppe


YmsingborgJapp, denna farten höll jag idag

Malins favoritskylt?

Inte Malins favoritbacke...


Ramslöken blommar
 
Det var faktiskt ganska varmt i vattnet. Hade lust att hoppa i, men hade inga kläder att bada i, och det är inte en strand man badar näck...

Hade hoppats att kroppen skulle kännas pigg av att få springa i skogen, men istället kändes den tung och trött. Kände mig som en heffaklump i skogen. Och foten gjorde ont. Men det är ingen idé att lägga sig framför TVn och äta godis, för det lär jag inte bli bättre av. Nej, det är bara att ta nya tag. Ut och samla mil i benen och timmar i rörelse.
 


6 kommentarer:

 1. Ljuvligt, men du det går att doppa sig i löparkläderna och sedan springa vidare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst går det, men då får det vara ännu varmare. Hade tänkt klä av mig och bada i underkläderna, men kom i sista stund på att jag var troslös under shortsen ;-)

   Radera
 2. Peter Lindmark26 maj 2014 19:15

  Utan TV i snart ett år - har inte saknat den än.
  Värre att soffan försvann...tyckte hunden. Men han har vant sig ;)

  Blir foten ondare av terräng? Hmm...trodde vi kunde ha liknande problem,
  men min mår bättre av terräng (om den nu börjar gnälla).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, TVn är kanske ett substitut till hund...

   Fotproblemet har egentligen inte med foten att göra, utan vadmuskulaturen som fäster på insidan av foten (under hälen och i fotvalvet). I terräng så blir det mycket mer belastning på dessa muskler och muskelfäsena, vilket verkar har lett till överansträngning, och då drar det ännu mer i muskelfästena...

   Så nu blir det nog nästan trailförbud på mig ett tag (förutom turen med Jan-Erik, Tjejmaran och Jättelångt förstås...)

   Radera
  2. "nästan trailförbud" alla har vi lite olika sätt att se på saker och ting ;)

   Radera
  3. Ja hugaligen ;-) Nu måste jag hålla mig till asfalt och grus...

   Radera