28 mars 2015

Jag är modigare än jag vet

"Du är modigare än du vet, starkare än du tror, och klokare än du förstår" sa Nalle Puh. Och idag var jag faktiskt modigare än vad jag visste.

Här cyklade jag

Solen sken så jag ville ut med Bergatrollet. Jag har monterat på nya däck som är mer lämpade för mjukt och lerigt underlag, och jag var spänd på att testa om det skulle göra någon skillnad. Jag styrde näsan mot Rydsskogen, där det finns gott om stigar i olika svårighetsgrader.

Ljuvliga stigar


Jag cyklar inte någon förutbestämd runda eller rundbana, utan det blir äventyr och upptäcktsfärd mest hela tiden. Så fort Bergatrollet ser en stig så svänger han av. Efter ett tag får jag plocka upp GPS:en för att se var vi är. Att cykla vilse är jag inte rädd för.

En riktig favoritstig

Detta var min femte runda med Bergatrollet, och nu börjar vi lära känna varandra på allvar. De nya däcken var också en succé. Plötsligt var inte lerpölarna läskiga längre, och inte rötter på härsan och tvärsan heller. Stenarna började jag köra över bara för att det var kul. Berodde det på däcken? Eller var jag i själva verket modigare än jag visste?

Hmmm, tur att jag har ullsockar

Jag körde på längs stigar där jag tidigare tvekat. Jag hittade en slinga utanför Stöpen, som jag körde två varv i, som fick mig att känna mig som en enduroåkare. Tack vare att jag hade för hög fart för att hinna stanna så tvingades jag att passera ett läskigt parti med lerpölar och spång, och det gick jättebra. Efter ett längre parti med mycket rötter och stenar, där jag haft fullt upp att hitta en bra linje igenom, var jag tvungen att brista ut i ett "TJOHOO!!!" då jag klarade mig förbi.

Åkleby

Åklebyforsen

Visst var det partier där jag hoppade av cykeln och ledde den förbi. Stora rötter och stenar, djup lera och branta backar hör ännu inte till mina favoriter. Men jag vet att det uppenbarligen är möjligt att ta sig fram där eftersom jag såg spår efter flera cyklar...

Jo, det är en stig och inte en tallskog, men snart kommer det nog bli omöjligt att ta sig fram här. Stigen tog slut och Bergatrollet är alltför bredaxlad för att vi skulle kunna fortsätta igenom den täta skogen.

Det blev drygt 4 mil i solen. Då finns det ändå massor av stigar kvar att upptäcka! Detta var en bra dag. Nu kommer jag att somna ovaggad...4 kommentarer:

  1. Klart du är modig. Bara att våga ta fram det 😊

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Oj vad jag blev sugen på att cykla nu! Det får nog bli en tur nästa vecka.

    SvaraRadera