11 augusti 2013

Jag vill springa 24h

Efter att ha lämnat återbud till Swiss, och tagit mig runt Sthlm Ultra 50k, så börjar jag fundera på en ny tävling. Är jag helt slut i huvudet??? Jag gillar ju inte tävlingar. En röst ekar inne i mitt huvud: "Sluta nu!"

Det är Maria Janssons fel. Det är hon som har fått mig intresserad av 24h och sått ett frö i mitt sinne att detta skulle kunna vara något för mig. När jag fick möjligheten att springa ett pass med henne pratade vi om vilken del av ett lopp som var jobbigast. När det gäller distanser upp mot 50km tyckte jag att de första 10-15km är de jobbigaste. När det gällde 24h tyckte Maria att det var de första 10 milen. De första 10 milen!!! Det känns ju betryggande; haha, spring 10 mil, sedan blir det lättare ;-) Ultra-människor är inte riktigt kloka...

Bild lånad från internet

24h är lång tid att springa. Hur lång distans jag skulle klara vet jag inte. Förhoppningsvis minst 10 mil så att jag får uppleva att det går lättare... Men just det där med att det hela sitter i huvudet lockar mig. Att det är den inre kampen som är mer avgörande än hur snabbt benen rör sig. Att få karva djupt i sitt pannben. Att få uppleva dessa toppar och dalar. Det är fascinerande, och skrämmande. Att få komma till den mentala väggen, och passera den. Att få testa om man har en vinnarskalle. Eller kanske en tokskalle...

Jag har ju möjlighet att göra det på hemmaplan. I slutet av augusti är det Skövde Ultrafestival i dagarna tre. Här kan man springa tidslopp på mellan 1-48h, eller så kan man välja 100km. Allt på samma bana; Södermalms IP. Just det, en 400m-bana. Och inte en enda backe! Det är bara att koppla in guldfisk-hjärnan och köra... Jo, man byter varv var 6:e timme också.

Att kunna göra det på hemmaplan är praktiskt. Tävlingen blir inte mycket längre än de 24h man springer. Inga resor, hotellboenden etc. Sedan kommer ju Maria att vara där, och är det någon som kan peppa och sprida positiv energi så är det hon. Även om vi egentligen inte känner varandra jätteväl så är vi p.g.a. jobbet stöpta i samma form; hon förstår mig och jag litar på henne. 

Så jag är sugen på 24h. Behöver bara få ledigt en dag från jobbet.

Min lite läskigt är det... (Bild lånad från Nalle Puh)2 kommentarer:

  1. Du går ju skola då så det är bara att anmäla dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har fått ledigt nu, mot att jag skriver ett paper på 400 ord...

      Radera