03 november 2013

Drar söderut

Nu har jag pluggat i Stockholm i tre månader, men än så länge har jag bara sprungit i norr; östermalm, Gärdet, Djurgården, Lill-Jansskogen och runt Brunnsviken. Eller så har jag tagit Roslagsbanan ännu längre norrut och sprungit längs någon led. Så för att vidga mina vyer, och för att hitta nya trevliga löprundor, så bestämde jag mig för att dra söderut.

"In it for the long run". Mycket passande.

Så denna söndagsförmiddagen ägnade jag åt att springa runt Södermalm. Med en karta i fickan hittade jag både dit, runt och hem utan problem. En trevlig runda som jag säkert kommer att springa fler gånger. Idag blev det ca 16km, men det går ju att både länga och korta rundan.


Dimmigt idag.

När jag startade var det dimma. Hela Saltsjön låg insvept i ett vitt täcke. Gjorde en avstickare upp på en höjd som visst kallades Fåfängan. Härifrån kan nog utsikten vara strålande en fin dag, men idag såg man inte så mycket.

Det fanns en restaurang på toppen, och det luktade pannkakor...

Det lär ha varit lusthuset som var fåfängan.

Utsikten var begränsad.

Solen försökte ta sig igenom dimmolnen.

Fortsatte runt Södermalm och bort till Norra Hammarbyhamnen. Här började visst det stora promenadstråket. Även många löpare. Det var inga problem att hitta rätt eftersom det bara var att följa efter alla andra.

En del av Stockholm som jag tidigare inte sprungit i.
 
Det var fint att springa längs Årstaviken. Undrar om det är några fina spår på andra sidan också?

Sluss.

Årstaviken (tror jag)

Mötte många löpare, men inte en enda hälsade. Inte en enda tog ögonkontakt utan fokuserade på att titta någon annanstans och se ointresserad ut. Började fundera på om jag hade fel kläder på mig, om jag sprang åt fel håll, om det syntes att jag var ny i området eller att jag hörde hemma på Östermalm.

Är det något fel på mig???

När jag cyklar brukar jag ha med mig en extraslang. Här är det ett extra hjul som gäller...

Södermalmskonst?

När jag hade rundat Södermalm och var på väg hemåt igen hade dimman lättat. Det var mycket turister i rörelse runt slottet och kön ringlade lång till sightseeingbåtarna. Tänkte tipsa dem att ta en löptur istället.

Här kan man nog också springa en runda.

Ett välkänt landmärke.

Dimman har lättat.

Kulturella trutar.

Eftermiddagen spenderades också söderut, men det är en annan historia.3 kommentarer:

 1. Vet du vad du skulle ut och springa i Stockholm.
  Alla öar runt! En slinga som är ca 5-6 mil och går efter stränderna runt alla öar som är bebodda i Stockholm. 14 öar. Du får se rätt mycket nytt. Skulle ju förmodligen kunna korta ner för vissa delar har du sprungit redan. Ska se om jag hittar rundan.

  SvaraRadera
 2. Vi "fuskade" lite på Långholmen och Gamla Stan.
  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ouddfwmrnllrvlrm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Den rundan ska jag ta och kolla in :-)

   Radera