01 juni 2014

Vattenälskare

Idag var det dags för årets premiärsimning. Har inte ens varit i simhallen, trots att jag älskar att bada. Därför var det lite extra pirrigt att hoppa i sjön. Skulle våtdräkten passa? Skulle det vara kallt i vattnet? Skulle jag komma ihåg hur man simmar överhuvudtaget?

Jag har haft smeknamnet Sälen, eftersom jag tyckte så mycket om att bada på Silver beach.

Tog mig en promenad till Karstorpssjön; sjön som jag brukar springa runt. Den är ganska liten så den blir snabbt varm. Siktdjupet är väldigt litet, eftersom vattnet är brunrött, så man ser inte botten på gott och ont. Personligen påverkar det mig inte, så jag har inga problem att simma här.

Våtdräkten gled dock på utan problem. De var lite stor redan förra året, och jag hade hoppats att mitt vinterfett skulle gjort att jag fyllde ut den bättre. Men nej, det blir nog till att skaffa en mindre våtdräkt i år ändå. Vattnet var riktigt skönt, och när det läckte in i våtdräkten var det inte alltför obehagligt.

Till bryggan längst bort i bilden simmade jag. Ljuvligt i vattnet.

Efter att ha plaskat omkring en liten stund tog jag mina första simtag; det kändes som om jag inte gjort annat hela våren. Tekniken satt där och jag bara gled iväg. Simmade mellan två bryggor, en sträcka som jag sedan mätte upp till ca 250 m, så en runda blev 500 m. På första vändan vilade jag lite mitt ute på vattnet samt vid vändningen. Pratade med några badande barn som tyckte jag så rolig ut. På den andra rundan pustade jag bara lite vid vändning. Och på tredje rundan kändes det som om jag kunde öka utan att det blev jobbigt. Jag är nog lite trögstartad även när det gäller simning.

Liten paus på bryggan innan det var dags för sista rundan.

Funderade på att simma ytterligare någon runda, men besinnade mig till att sluta när jag var på topp. 1500 m får räcka som premiär. Detta tänker jag göra fler gånger. Under promenaden hem upptäckte jag fler vattenälskare.
Kanske ingen vattenväxt, men vacker ändå.

Funderade lite på om jag kanske skulle testa någon liten swimrun-tävling i år, men man måste ju tävla i par. Någon snigel som har lust att hänga på?


6 kommentarer:

 1. Klart jag ställer upp. om du bara söker en tävling som passar

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jag tycker att den är helt OK, men många andra skövde-bor vägrar att bada här. Det går många skrönor om lik på botten mm ;-)

   Radera
 3. Skrönor? Det är faktiskt sant. Fast liken är ju uppdragna och är inte kvar förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju just skrönorna att liken finns kvar i sjön jag syftar på. Det var två tjejer på bryggan och se var rädda för att hoppa i vattnet pga detta. Att jag påpekade att det fanns fisk i sjön (som hade ätit upp ev kvarvarande kroppar) gjorde väl inte situationen bättre ;-)

   Radera