30 augusti 2014

Fortsatt rek inför Skogssniglarnas hösttrail

Idag var det dags att reka de första ca 14 km av vår trailtur som ska springas senare i höst. De avslutande ca 12 km rekades i måndags. Vi startade i Öglunda och tog oss upp för den branta Jättadalen. En riktig gå-backe! På toppen är det skönt att titta på utsikten för att hämta andan.

Sedan bar turen vidare norrut längs fina stigar. Efter en liten stund bar stigen utför ner mot Vallevägen, som korsades, och vidare in bland kohagar. Fram till Flämslätt var det en blandning mellan fina stigar och mindre grusvägar, och ganska platt och lättsprunget. Någon kilometer efter Flämslätt, och därmed ca 7 km från start, fanns en fin grillplats vid Flämsjön som skulle lämpa sig fint för ett första fikastopp.


Nu lämnade stigen Flämsjön och fortsätte upp till ett arboretum med massor av ovanliga träd. Här får vi ta oss lite tid att titta på dessa rariteter. Sedan ledde stigen oss tillbaka till Flämsjön igen. Här hittade vi efter ca totalt 10 km ytterligare ett fint fikaställe. Bara att välja utifrån när energin börjar tryta.

När vi närmade oss Eahagen, mellan Flämsjön och Ämten, förändrades landskapet och blev allt mer kulligt, sk kamelandskap. Stigen ledde igenom kohagar och över gärdesgårdar. Nu blev det allt lerigare. Väl uppe på vägen till Eggby igen var cirkeln sluten; det var där vi började reken i måndags.


Detta kommer att bli en fin tur. Först en brant backe uppför Billingen, lättsprunget första milen, och sedan allt mer kuperat och lerigt, för att övergå till att klättra upp på Billingen, och avslutas med att ta sig ner den branta stigen tillbaka till Öglunda.

Nu blir det bildkavalkad!

Japp, det är brant uppför JättadalenUtsikt när stigen började leta sig ner för Billingen igen

Fina stigar

Snälla kossor...

... som låter oss vandra i deras hagar

Ta med klot så kanske vi kan spela lite här

Hundar ska hålla sina hussar och mattar kopplade

Emellanåt var det grusvägar...

... men efter en stund kom stigen tillbaka

FlämslättMånga vackra svampar i skogen nu

En möjlig fikaplats

"Har du ramlat? Vill du ha hjälp upp?"

Stor svamp

Söt svampUndrar om Vanja klarar av att klättra upp här?


Hmmm, är det en flock noshörningar som dragit fram här???

Ut på de härliga hagmarkerna
"Men kom igen nu då!"

4 kommentarer:

 1. Fint därute, sprang delar av leden i går på väg till kräftskiva i timmersdala. Blev Arvidstorp ned förbi alla kohagar upp o ned och sedan var jag i Lerdala. Väldigt fint där....

  SvaraRadera
 2. Vanja klarar alla hinder ;)
  och det är inte hon som snubblar

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga bilder!
  Men lättsprungen första mil? Har du inte insett att åtminstone jag behöver en lätt sista mil...? Haha! ;-)

  Puss och kram! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Sista milen har många gåbackar och fina utsiktsplatser att vila på ;-)

   Radera