17 januari 2015

Snö, is och väldigt blött, men behövligt för kropp och själ

Efter att ha tillbringat veckan inomhus i Boden längtade kroppen efter att få komma ut och röra på sig. Huvudet var däremot fortfarande väldigt sömnigt. Det är jobbigt att börja använda hjärnan efter en lång julledighet...

Detta har jag längtat efter i veckan

Det var en vacker morgon, men jag gick i slow-motion hela morgonen. Och rätt som det var började det snöa och blåsa ordentligt. Då fastnade jag framför Vinterstudion istället... Men till slut fick jag på mig kläder och tog mig ut genom dörren.

Bara en liten bit från busshållplatsen


Tunnel under järnvägen

Uppför backen

Och söderut över ängarna

Jag ville testa ett nytt upplägg för att minimera transportsträckan, och tog därför bussen till Skultorp. Där kunde jag kliva på stigen bara 200 meter från busshållplatsen. Jag följde den nedre stigen söderut där den anslöt på Billingeleden nästan borta vid Herrekvarn. Sedan följde jag Billingeleden förbi Skultorps nabbe och Simsjön.

Mitt emellan Norra Kyrketorp, Sjogerstad och Rådene socknar

Fina stigar...

... som snart blev allt snöigare

Det var blåsigt och temperaturen låg strax över nollan. Hemma hade det varit helt snöfritt, men ute längs stigarna visade det sig vara en del snö och is. Och när jag kom upp på Billingen blev det alltmer snö och is, och däremellan väldigt blött. Jag kunde snart konstatera att jag nog borde ha valt mina Icebugs. Det gick inte alls att hålla något tempo, och utförslöporna var riktigt luriga.


Hur blev det så här???

Utsikt från Skultorps nabbe
När jag närmade mig Våmbs ängar började det mörkna. Även om jag hade pannlampan med mig så valde jag att inte fortsätta längs stigarna, utan gå ner dit jag kunde ansluta till cykelbanan och följa den hem. Då var det helt mörkt.


Mycket vatten i olika former i skogen...Även om det inte blev så långt som jag tänkt mig så var det en skön tur. 18 km får väl duga. Fötterna och fotlederna blev trötta av det ojämna och hala underlaget, men resten av kroppen ville bara ha mer.

Mörkret faller över Våmbs ängar

2 kommentarer:

  1. Låter lite som underlaget vi hade. Men vi valde dubbat och glada för det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag blev lite förvånad när jag kom upp i skogen... OK på platten, men besvärligt nedför... Bara kanade!

      Radera