21 november 2015

Dyster-troll på Kinnekulle

Morgonen var frostig och i Skövde visade termometern på -6 grader. Hade i ett svagt ögonblick tänkt springa ultraintervaller idag, men eftersom vädret skulle bli fint (och ultraintervaller är väldigt tråkigt) så fick det bli ett långpass istället. Och valet föll på Kinnekulle. Buss och tåg till Forshem i gryningen.

Frost

Kinnekulle i fjärran

Forshem station längs Kinnekullebanan
 
Redan tidigt så började det strula. Tightsen kasade ner, racevästen skumpade eftersom den är lite för stor, och jag började känna av fotleden. När jag hade sprungit (och gått, och fotograferat) i en mil så nöjde jag mig med det. Klädde på mig lite mer kläder och bestämde mig för att gå resten av dagen. Det löftet kunde jag dock inte hålla eftersom jag började frysa och fick lägga in lite löpning emellanåt för att hålla värmen.

Österplana kyrka

Österplana hedJag vet inte vad det är med Kinnekulle. Tror att det huserar dyster-troll där. Varenda gång jag springer eller går där så tycker jag så småningom att det är riktigt tråkigt och jag vill bara ge upp. Så även idag pga alla irritationsmoment. Kanske beror det på att det ta drygt 2 timmar att resa hit, och att jag helt enkelt blir hungrig. Eller så är det trollen... Avslutade dock turen med fika på Blombergs Café. Dit nådde inte trollen, och efteråt mådde jag som en prinsessa!

Kalkstenskonst

Martorpsfallen
Solen går ner i Vänern

Svampsoppa på Blombergs Café

Och lite efterrätt


Hem via Blombergs station. Och semaforen är vänd så att tåget stannar!


3 kommentarer:

 1. Har man dig som guide på Billingen ska man nog ha Helen som guidar en på Kinnekulle.
  Jag var iaf inte dyster där

  SvaraRadera
 2. Har man dig som guide på Billingen ska man nog ha Helen som guidar en på Kinnekulle.
  Jag var iaf inte dyster där

  SvaraRadera
 3. Vilken fin och ärlig dag-rapport. Och fantastiska bilder!

  SvaraRadera